תולדות בית דניאל בוז'ו

בית הקוניאק דניאל בוז'ו נוסד על ידי סר אלארד שפתח מזקקה קטנה בשנת 1805.
המזקקה הייתה ממוקמת בכפר קטן בן 250 איש בשם סן-טרף, בשרנט, בלב אזור גראנד שמפיין.


בהתחלה השטח שברשותו היה זעיר והוא היה צריך לקנות את רוב חומרי גלם מכורמים מקומיים. אך עם הצלחתו העיסקית, קנה היינן המוכשר בהדרגה עוד ועוד חלקות חדשות של אדמה, בהם נטע ענבי פול בלאנש וקולומבאר.
לאחר יותר מ-90 שנים, בשנת 1900, האלאמביק בנפח 300 ליטר הישן הוחלף ב-600 ליטר והייצור התרחב.
בשנת 1944 צאצאו של המייסד, הבעלים הנוכחי של החברה, החליט לשנות מעט את תהליך הייצור של הקוניאק, ונטע 70 דונם של זן חדש של ענבים - אוני בלאן.
כמו בעבר, את כל תהליך הבציר המשיך ברכיבה על סוס, ורק בשנת 1948 רכש הבעלים בפעם הראשונה את הטרקטור הראשון.
בשנת 1960 הוחלף שוב דוד הזיקוק הישן בן ה-600 ליטר באחד חדש בעל קיבולת של 1670 ליטר.



עדיין, שיטות הייצור המשמשות במפעל של דניאל בוז'ו כיום יכולות להחשב כשמרניות.
המילה קרמל הינה מחוץ ללקסיקון בבית דניאל בוז'ו, וצבעו של המשקה מתקבל רק הודות לחביות עץ באיכות הגבוהה ביותר.
במשפחה מאמינים שקוניאק צעיר עלול להוסיף חיספוס לא רצוי למשקה. יצרנים אחרים לעיתים מוסיפים סירופ סוכר לקוניאק כדי להסתיר את התוקפנות, אך הוא מפחית את איכותו של הקוניאק באופן משמעותי.
לא כך בבית דניאל בוז'ו! כל התזקיקים המעורבים בבלנד מיושנים זמן ממושך, על פי הצורך וקצב התפתחותה של כל חבית, והערבוב נעשה ללא כל תוספת פרט למים זכים. הקוניאק של דניאל בוז'ו עובר רק סינון אחד קליל, או לא מסונן בכלל.
 
בעליה הנוכחיים של החברה, פראנסוה בוז'ו, אומר:
"הקוניאק שלנו הוא משקה נקי המיוצר תוך התחשבות במסורת העתיקה. אנחנו תמיד הולכים בעקבות המורשת של אבותינו, גם אם זו הדרך הקשה ביותר בשוק היום."
זו הסיבה שהמוצרים של דניאל בוז'ו פופולרים כל כך בקרב אניני טעם שמבינים מהו קוניאק איכותי.
 

כיום המשפחה מחזיקה 250 דונם של קרקע באיזור גראנד שמפיין, שבה גדלים בעיקר ענבי אוני בלאן. היקף הייצור אולי לא גדול, אך תהיו בטוחים שהאיכות מכובדת ביותר.
אם אתה חובב של קוניאק ייחודי ובעל טעמי יישון ועץ משובח מודגשים, נוכל להציע לך את מגוון הקוניאק של דניאל בוז'ו כיצירות מופת!