תולדות בית קופרי

משפחת קופרי מתגוררת במשק לה רומאד (La Roumade) מאז שנת 1602.
בשנת 1730 שתל פייר קופרי את כרמיו הראשונים בלב איזור גראנד שמפיין, בכפר אמבלוויל.
את רישיון הזיקוק הוא קיבל בשנת 1750, אז החלה שושלת זיקוק הקוניאק המשפחתית הארוכה.
 
עד 1953, משפחת קופרי השתמשה בשתי מזקקות קטנות בנפח 800 ליטר לזיקוק היין של המשק - כולו מהכרמים שבבעלותם. בשנה זו אנדרה קופרי החליף את המזקקות הישנות בדוד זיקוק חדש של 1800 ליטר, והוא עדיין בשימוש עד היום.
אנדרה שינה גם את הכרם - על ידי עקירת גפנים ישנות מזן Folle Blanche הרגיש למחלות ונותן יבול דל יותר. כיום, הכרם נטועה ב-100% ענבי Ugni Blanc לייצור הקוניאק.
אנדרה יוצר מותג משלו ומתחיל לשווק את הקוניאק קופרי, במקום למכור אותו רק לבתים הגדולים. כמו כן, הוא גם שותל זנים חדשים כגון קולומברד, מרלו וקברנה לייצור פינו דה שארנט (Pineau des Charentes), היין המחוזק המקומי הנפלא.

כיום, אחרי תשעה דורות, לורן קופרי מפעיל כרם בת 15 דונם. כלל היצור השנתי המסתכם בכ-50,000 בקבוקי קוניאק שהתיישן בחביות עץ אלון, לפני מכירתם תחת המותג הבלעדי של קופרי. בנוסף לקוניאק הבית מייצר ומוכר פינו דה שארנט וליקרים נהדרים מפירות על בסיס הקוניאק.