תולדות בית פול ז'ירו


במאה ה-17 חי בכפר בוטוויל שבחבל קוניאק אדם בשם פול ז'ירו. מאז ועד היום צאצאיו גרים באותו כפר, ושומרים על המסורת של זיקוק קוניאק משובח העוברת מדור לדור. בציר עבודת יד, זיקוק ביקב, ערבוב וחיתון בין או דה וי המשתייכים לאותו בציר בלבד – אלה רק חלק קטן מן הסודות שלו.
 
במרוצת השנים תפס בית ז'ירו מקום של כבוד בין יצרני הקוניאק המוערכים ביותר, והבעלים הנוכחי מוערץ ביותר על ידי כל המומחים. בניגוד לאופי השראנטי החשדני, פול ז'ירו לעולם לא מסרב לארח את חובבי הקוניאק המבקרים בבוטוויל.






בית ז'ירו מחזיק בבעלותו 35 דונם של כרמים בלב איזור גראנד שמפיין, בכפרים בוטוויל וסן מם-לקריאר. הכרמים גדלים באופן טבעי, ללא כל שימוש בכימיקלים או חומרי הדברה. בית ז'ירו מזקק את הקוניאק רק מהכרמים שבבעלותו.

 
שיטת הייצור המסורתית מתחילה בבציר ידני, שהכי מתאים ומכבד את הענבים. לאחר מכן הענבים נמעכים בעדינות על מנת להפיק מהם את המיץ מבלי לפגוע ברעינים. פול ז'ירו מחשיב מאד את תהליך הפקת היין, אשר בדרך כלל מתבצע בחודשי דצמבר וינואר, ולאחריו הזיקוק במזקקות האלמביק העתיקות השוכנות באחוזה.
 
היישון מתבצע בחביות המיוצרות מעצי אלון מאזור לימוזין, במרתפים הלחים במיוחד מעניקים לקוניאק את הטעם המעודן והמתיקות המיוחדת. ביקבוק הקוניאק נעשה ביקב לאחר סינון קר – תהליך שמייצב את הקוניאק, וללא הוספת סוכר או צבע. המלאי המרשים של קוניאק מיושן מאוד מבטיח איכות מעולה ויציבה.

בית פול ז'ירו משתייך לקבוצת בתי הקוניאק הקטנים, שאינם מסחריים - כלומר מתקיימים בעיקר ממכירת קוניאק מתיישן לבתי הקוניאק הגדולים.
אך את החביות הטובות ביותר ז'ירו מבקבק תחת התווית שלו - בהיקף מכירות של 25000–20000 בקבוקים לשנה בלבד. נכון להיום קוניאק פאול ז'ירו מיוצא ל – 18 מדינות:
ארה"ב, בריטניה, בלגיה, הולנד, גרמניה, שוויץ, יפן, הונג קונג, טייוואן, ספרד, אוסטרליה, קנדה, אוסטריה, דנמרק, פורטוגל, הונגריה, שוודיה, נורווגיה וישראל.
 
בנוסף ליקב שלו, הוא מנהל גם את איגוד הכורמים המאחד 80 כורמים בשראנט ושואף להניף את נס המרד של הכורמים הקטנים כנגד מעצמות בתי הסחר אשר רוכשים את תוצרתם של הכורמים במחיר מינימלי.