ארמניאק

מכל הברנדי המיוצר בצרפת, יריב ראוי לקוניאק יכול להיות הארמניאק בלבד. ארמניאק הוא, לעומת זאת, משקה עתיק יותר - הוא מוזכר לראשונה במאה ה-15, והמכירה הראשונה מתוארת בשנת 1411. הוויכוח בין חובבי הברנדי הצרפתי על יתרונותיו וחסרונותיו של הארמניאק מול הקוניאק ממשיך עד עצם היום הזה.
 
איזור ארמניאק נמצא מדרום לבורדו, קרוב לפירנאים בגאסקון, באיזור הקרוב ביותר לספרד. הספרדים הם אלו שלמדו את אמנות הזיקוק מהערבים והביאו אותה למערב אירופה. למעשה זהו צומת אליו הגיעו בזמנים שונים שלוש תרבויות שונות, והארמניאק נשען על תרומה מכל אחת מהן - הרומאים נטעו לראשונה את הכרמים באיזור, הערבים לימדו את האירופאים את שיטת הזיקוק, והקלטים הביאו את עיקרון היישון בחביות עץ אלון.

אבל המיקום הגיאוגרפי של מחוז גאסקון ואזור ארמניאק, בלב היבשת, הקשה על גישת המוצר אל הים. לכן, למרות האיכות מעולה, הארמניאק התפתח להיות פחות פופולרי מאשר הקוניאק. מבחינה זו הצרפתים נוהגים לומר: "נתנו את הקוניאק לעולם, את הארמניאק נשאיר לעצמנו."

 

לסיפור המלא ←